terug
  • € 280,72
  • Excl. BTW: € 232,00

Drukpasta's 10 en 11 december - 2022

WORKSHOP Schilderen of bedrukken van wol, zijde, linnen, katoen, hennep en papier met natuurlijke kleuren. Een zeer breed palet van licht en was echte kleuren ontstaat uit 6 zelfgemaakte pasta's.

Deze workshop vindt plaats in het heerlijke atelier van Tinctoria met max 6 deelnemers en bij. meer inschrijvingen max 12 in de landelijk gelegen ruimtes van atelier Fiberfusing in Nes aan de Amstel.

We beginnen met wat achtergrond van natuurlijke kleurstoffen(indien nodig) en de theorie van de printpasta's maken. Uit planten-extracten, galappels en een aluminium zout.
We gaan werken met 1 cochenille, 2 meekrap, 3  genista of verversbrem, 4 grijs uit tannine en ijzer, 5 blauw uit indigo en 6 etspasta of extra beits pasta vnl. bestaand uit citroenzuur. Deze kleuren kunnen allen goed gemengd worden. Ook tot mooie groenen en paarsen. Voorbeelden worden bekeken en besproken. Daarna gaan we eerst gezamenlijk de pasta's en daarmee stalen maken waarvan iedereen stukken mee naar huis krijgt. Daarna gaat ieder voor zich aan het werk. 

De stoffen waar we op werken zijn wol, zijde, katoen, linnen en hennep.
Na het aanbrengen en drogen moet er gestoomd en gewassen worden. Katoen en linnen zijn voorbehandeld met sojamelk, dit geeft een beter resultaat. Ecoprints of the blankets kunnen ook mooi bewerkt worden met deze pasta's.

Ik deel alle adressen waar ik inkoop zodat je daar later zelf kunt inkopen. 
Breng eventueel je lievelings kwasten (hier iig ook aanwezig), en/of stempels of wat je aardig vindt om mee te experimenteren.

Lunch en wat versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs. Maar ook de materialen en bescheiden hoeveelheid stoffen. Er kan extra gekocht worden als je groter wilt werken. Minmum aantal deelnemers is 3, max 12. Vanaf 7 deelnemers wordt de cursus gehouden bij atelier Fiberfusing, in Nes aan de Amstel.


 

! Deel op:
VERZENDING
Goederen worden op uw kosten, verzonden via Post.nl, met Track and trace.
Indien u de goederen wilt afhalen, stuur dan svp een e-mail. Verzending vindt in de regel plaats binnen 5 dagen na ontvangst van betaling.
Bij bestellingen wordt de levertijd afzonderlijk opgegeven.
INFORMATIE
Neem contact op via e-mail
Of bel +31 (0) 20 623 8008
of +31 (0) 6 150 069 56
BETALEN
Met iDEAL of PayPal en credit card
Wij beschermen uw gegevens met behulp van moderne technologie die zo veilig mogelijk is.
IBAN: NL65 ABNA 0535 4105 81
BTW nr : NL054325195B01